top of page

GULDENROEDE

Solidago - Solidago Gigantea L.

Te midden van velden en open plekken in de natuur, torent een opvallende en elegante plant boven het landschap uit - de Guldenroede (Solidago). Deze prachtige bloem met zijn gouden bloemtrossen en slanke stelen is een veel voorkomende verschijning in vele delen van de wereld en heeft sinds lang vervlogen tijden bewondering geoogst voor zowel zijn uiterlijk als zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Guldenroede, vaak geassocieerd met zon en zomer, straalt een warme en uitnodigende gloed uit. Zijn heldere gele bloemen trekken niet alleen de aandacht van mensen, maar ook van bijen, vlinders en andere bestuivers die zich aangetrokken voelen tot zijn overvloedige nectar. Deze bloem staat symbool voor vreugde, vriendschap en geluk, en wordt vaak gegeven als een symbool van waardering en liefde voor anderen.

Naast zijn esthetische waarde heeft Guldenroede een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid. Het wordt traditioneel gebruikt als een natuurlijke remedie voor urinewegproblemen, waaronder blaasontsteking en nierstenen. De bloem staat bekend om zijn diuretische eigenschappen, die helpen bij het bevorderen van de urineproductie en het reinigen van de urinewegen. Deze eigenschappen maken Guldenroede tot een waardevolle bondgenoot voor de gezondheid van het urogenitale systeem.

Maar dat is niet alles. Guldenroede heeft ook veel te bieden voor hen die worstelen met slaapproblemen. Dankzij de ontspannende en kalmerende eigenschappen kan Guldenroede helpen om rust en sereniteit te bevorderen, wat resulteert in een vredige nachtrust. Het gebruik van Guldenroede als een natuurlijk slaapmiddel kan bijdragen aan het verminderen van slapeloosheid en het bevorderen van een diepere, meer verkwikkende slaap.

Guldenroede wordt ook geroemd om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Als een krachtig antioxidant helpt het bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en bevordert het een gezonde celgroei. Deze eigenschappen kunnen bijdragen aan een verbeterde algehele gezondheid en welzijn, wat ook kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Het gebruik van Guldenroede is veelzijdig en wordt vaak aangetroffen in de vorm van thee, tincturen, capsules of extracten. Door de vele positieve eigenschappen en milde werking wordt Guldenroede vaak beschouwd als een veilig kruid met weinig bijwerkingen.

Hoewel Guldenroede een waardevol en veelzijdig kruid is, is het altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je nieuwe kruidenpreparaten gaat gebruiken, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsproblemen hebt. Met zijn gouden pracht, helende gaven en slaap ondersteunende eigenschappen, blijft Guldenroede een geliefd kruid dat de harten van zowel natuurliefhebbers als hen die verlangen naar een goede nachtrust over de hele wereld verlicht.

 

 

BRON:

Solidago: An Inflammation Modulator – Naturopathic Doctor News and Review (ndnr.com)

Solidago graminifolia L. Salisb. (Asteraceae) as a Valuable Source of Bioactive Polyphenols: HPLC Profile, In Vitro Antioxidant and Antimicrobial Potential - PMC (nih.gov)

Andere kruiden die NATURAL SLEEP® bevat zijn: 

Blauwe Lotus

Smalle weegbree

Valeriaanwortel

Lavendel

Kamille

Pepermunt

bottom of page