top of page

KAMILLE

Kamille - Matricaria Chamomilla L.

In de zachte gloed van de zonsondergang onthult zich een delicate bloem die de essentie van rust en kalmte belichaamt - Kamille (Matricaria chamomilla). Met zijn witte bloemblaadjes en een geur die doet denken aan zoete appels, heeft Kamille wereldwijd bewondering geoogst vanwege zijn veelzijdige toepassingen en helende eigenschappen.

Kamille staat al eeuwenlang bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten. De bloemen van Kamille worden vaak gebruikt als een natuurlijk middel om stress en angst te verminderen. Het drinken van Kamillethee voor het slapengaan kan helpen om een rustige geest te bevorderen en een gevoel van innerlijke rust te brengen, waardoor het een geliefd kruid is voor diegenen die worstelen met slaapproblemen.

Een van de meest geprezen eigenschappen van Kamille is het bevorderen van een goede nachtrust. Kamille staat bekend als een mild en veilig slaapmiddel dat kan helpen bij het inslapen en het verbeteren van de slaapkwaliteit. De ontspannende effecten van Kamille zijn ideaal voor het kalmeren van de geest en het voorbereiden van het lichaam op een vredige en verkwikkende slaap.

Kamille heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van lichamelijke ongemakken die een goede nachtrust kunnen verstoren. Het kan bijdragen aan het verminderen van spierspanning, hoofdpijn en gastro-intestinale ongemakken, wat allemaal bijdraagt aan een comfortabelere slaapervaring.

Daarnaast heeft Kamille antioxiderende eigenschappen die kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en ondersteunen het immuunsysteem.

Kamille wordt vaak gebruikt in de vorm van thee, tincturen, essentiële oliën en als ingrediënt in verzorgingsproducten. Het is een populair en veilig kruid, geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Hoewel Kamille over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je nieuwe kruidenpreparaten of essentiële oliën gaat gebruiken, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsproblemen hebt. Met zijn delicate charme en rustgevende effecten blijft Kamille een geliefd kruid dat mensen van alle leeftijden helpt om een moment van ontspanning te vinden en te genieten van een goede nachtrust vol met vredige dromen.

BRON:

 

Investigation effect of oral chamomilla on sleep quality in elderly people in Isfahan: A randomized control trial - PMC (nih.gov)

 

The effects of chamomile extract on sleep quality among elderly people: A clinical trial - PubMed (nih.gov)

  

Andere kruiden die NATURAL SLEEP® bevat zijn: 

Blauwe Lotus

Guldenroede

Smalle weegbree

Valeriaanwortel

Lavendel

Pepermunt

bottom of page