top of page

PEPERMUNT

Pepermunt - Mentha X piperita L.

Op de oevers van kabbelende beekjes en in weelderige tuinen groeit een verkwikkende plant die onze zintuigen prikkelt - pepermunt (Mentha × piperita). Met zijn heldere groene bladeren en verfrissende geur heeft pepermunt een lange geschiedenis als een veelzijdig kruid met talloze toepassingen in zowel de culinaire wereld als de kruidengeneeskunde.

Daarnaast heeft pepermunt ook kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij het ontspannen van het lichaam en de geest. Pepermuntthee wordt vaak gebruikt als een natuurlijk middel om stress en spanning te verminderen. Het kalmerende effect van pepermunt kan helpen bij het bevorderen van een rustige gemoedstoestand en het verminderen van angstgevoelens, wat gunstig is voor een goede nachtrust.

Een van de meest opmerkelijke toepassingen van pepermunt is het verlichten van spijsverteringsproblemen. Het kan helpen bij het verminderen van maagklachten, winderigheid en indigestie, wat vaak een hinder kan zijn voor een comfortabele nachtrust. Door het bevorderen van een gezonde spijsvertering, kan pepermunt bijdragen aan een betere nachtrust zonder ongemakken.

Pepermunt wordt vaak ingenomen in de vorm van thee, tincturen, essentiële oliën of als smaakstof in voedsel en drankjes. De veelzijdige toepassingen en verfrissende eigenschappen maken pepermunt een populair kruid in vele culturen over de hele wereld.

Hoewel pepermunt over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het voor sommige mensen met refluxklachten of maagzuurproblemen mogelijk niet geschikt zijn. Het is altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je nieuwe kruidenpreparaten of essentiële oliën gaat gebruiken, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsproblemen hebt.

Met zijn verkwikkende charme en kalmerende eigenschappen blijft pepermunt een geliefd kruid dat de zintuigen prikkelt, de geest verfrist en helpt om te ontspannen voor een goede nachtrust vol van frisse dromen.

BRON: 

(PDF) The effect of Mentha piperita L. on the mental health issues of university students: A pilot study (researchgate.net)

 

Nutrients | Free Full-Text | Volatile Terpenes and Brain Function: Investigation of the Cognitive and Mood Effects of Mentha × Piperita L. Essential Oil with In Vitro Properties Relevant to Central Nervous System Function (mdpi.com)

  

Andere kruiden die NATURAL SLEEP® bevat zijn: 

Blauwe Lotus

Guldenroede

Smalle weegbree

Valeriaanwortel

Lavendel

Kamille

bottom of page